söndag 18 september 2011

Mina naglar

Jag blir så glad och stolt när ni kommenterar mina naglar! :-)
Själv är jag faktiskt själv mäkta stolt över dem eftersom jag fram tills för 5 månader sedan var nagelbitare och har varit så sedan jag var liten.
I ett försök att bryta denna dåliga ovana och för att dölja det oskötta utseendet som kommer med den, har jag haft påbyggda naglar, lösnaglar - allt för att dölja mina små avbitna, fula stumpar till naglar.

Tills för 5 månader sedan. Då bestämde jag mig. Aldrig mer att jag vill skämmas för mina händer och lägga ut dyra pengar för att bli fin om händerna ett par veckor.
Nej, nu fick det vara nog!
Så jag målade omsorgsfullt de rester som fanns kvar efter mitt senaste bitande med nagellack och tänkte för mig själv att "det ska bli kul att se hur långa naglar jag kan få".
Jag fortsatte måla mina stumpar och varje gång jag skulle till att bita så tänkte jag "nej, jag vill se hur långa de kan bli".
Och det tog inte mer än en vecka så var det ju lite längd på dem! Snabba resultat - det gillar jag! Jag fortsatte att måla och pyssla. Naglarna fortsatte att växa och frodas. Ännu en vecka gick. Nu var naglarna inte goa att bita i längre. Det var svårt att bita när nageln blev längre och det kändes obehagligt - dels för att nageln böjde sig och dels för att det vid just det tillfället hade samlats skräp under nageln. Det var nu lätt att låta bli. Och sedan har det inte fallit mig in att försöka igen. Mina naglar har ju blivit jättefina och jag skäms inte - vem vill då börja bita?!
Lite hjälp på traven har de fått:

Lite kosttillskott till hår,hud och NAGLAR. Och en MASSA nagellack i olika färger - det ska vara roligt att sluta bita!

15 kommentarer:

 1. Ja,vilka snygga naglar! Själv är jag också en nagelbitare med världens mest svaga naglar som alltid går av. Men jag kämpar på med Ultra Growth stärkelselack, som faktiskt hjälper bra. Och så ska jag börja med de där tabletterna du tipsar om.
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Visst är det snyggt med välskötta naglar som dina.
  Men själv fixar jag det inte riktigt längre, de känns lite som i vägen för mig och då åker stora nageltången fram. För mina naglar är stenhårda, har t o m använts som skruvmejsel vid några tillfällen... :)

  SvaraRadera
 3. Bravo att du har lyckats..jag har själv aldrig varit nån nagelbitare..har superhårda naglar som växer så det knakar=)

  Hoppsan vilken barnbok du fått tag på...hann du med att hoppa över ordet..hihi

  Ha en bra dag.kika gärna in igen till mig.

  SvaraRadera
 4. Du har verkligen fantastiska naglar! Själv har jag aldrig bitit, men håller dem korta ändå, för jag tycker att det känns så begränsade med långa. Det går ju knappt ens att trycka ner knapparna på tangentbordet! ;)

  SvaraRadera
 5. Jättesnygga. Min naglar har skivat sig och alltid varit så mjuka, så jag har börjat äta Silica och har märkt stor skillnad på naglarna och håret.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ja du har jättefina naglar! Jag är inte nagelbitare och otrivs verkligen i korta naglar. Nu kan jag dock inte ha så långa som du har eftersom jag jobbar inom vården. Sedan har jag jättesvårt för att klippa dom rakt av utan kör mer "runda". Men det är väl en vana kan jag tänka :)
  Kram och ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 7. Imponerande... Jag trodde absolut att det var konstnaglar du har! Snygga i alla fall !

  SvaraRadera
 8. Bra jobbat! Själv håller jag mina korta för så fort de blir lite långa skrapar jag sönder dem..
  Extra eloge till dig som lyckas hålla dem långa och dessutom har brutit en ovana!

  Kraaam!

  SvaraRadera
 9. Bra jobbat, även jag har varit en bitare, men slutat och är så nöjd med att inte sitta med fingrar i munnen hela tiden, ser ju så där fräscht ut!
  kram

  SvaraRadera
 10. Vad duktigt av dig! Mina naglar är jättesvaga och skivar sig. Dessutom hjälper jag till att skiva dom med dom andra fula naglarna... Dålig vana.

  Du har verkligen lyckats!

  SvaraRadera
 11. Har du märkt nån skillnad på hårklvaliten? Jag har skittråkigt, jättetunt, spikrakt hår och skulle behöva nåt bra medel som sätter fart på håret.

  SvaraRadera
 12. oh, jag orkar inte med nagelskötsel :P

  SvaraRadera
 13. Sv: Man kan köpa hem "mannicken" för ca 3500:-, sedan tillkommer 3 olika krämer.
  kram

  SvaraRadera

Vad roligt att du lämnar en kommentar! Tack :-)