torsdag 31 maj 2012

Never ending story

När jag var liten, kanske 10-12 år så fascinerades halva världen av en film som hette "Never ending story",  kommer ni ihåg den?
Samboskapet har tagit hem den filmen till Liam (8 år) som förmodligen också kommer att älska den och idag satte vi oss och slötittade lite på den medan Bubban höll på att somna.
Mitt starkaste minne från den filmen är när Atreyu ska ta sig igenom Swamp of sorrows med sin häst Artax.
Alla vet att ju tyngre sorger man bär på, desto mer sjunker man i träsket och tar sorgen över helt så drunknar man.
Stackars Artax är tydligen en ganska ledsen häst, för han sjunker i träsket som en sten och Atreyu försöker förtvivlat dra upp honom medan han försöker övertyga den stackars hästkraken att han är Atreyus enda vän och att han älskar honom mest av allt i hela världen.
När jag såg filmen första gången var jag en hästälskare av stora mått och hade gärna haft en sådan i vardagsrummet om jag bara hade fått för mamma.
Därför var den här korta scenen otroligt gripande för mig eftersom hästen drunknar i sina sorger och Atreyus tårar sprutar - och så gjorde mina också och jag tog väldigt illa vid mig av denna scen och kunde inte släppa tankarna ifrån den på flera veckor.

Idag - 20 år senare - tycker jag att filmen är ganska B-igt gjord och Atreyu lägger ingen tyngd i sina repliker, ändå sprutar mina tårar ikapp med Atreyus när han för glatta livet försöker dra upp sin häst ifrån att uppslukas av träsket.
Vissa saker växer man tydligen aldrig ifrån!
Alla är sega

Det verkar som om förlusten av det härliga sommarvädret har gjort alla lite sega, för det var sannerligen ingen tjohoo-stämning på jobbet idag.
Alla gick mer eller mindre runt med tomma blickar och det var inte de mest positiva samtalen idag.
Inte ens tjugo koppar kaffe var fick fart på folket.
Men sådana här dagar behövs ju också! För att de roliga dagarna ska bli ÄNNU roligare ;-)

Schyssta morsan.....

Som vanligt tassade jag in till mina små tjejer för att väcka dem och när jag kom fram till Bubbans säng så tyckte jag att hon såg så fridfull ut att jag bestämde mig för att ta en bild på henne.
Hon såg så bedårande ut där hon låg i sin säng och sov!
Sagt och gjort, jag tassade ut ur rummet för att hämta mobilen och stack upp den i fejjan på henne för att ta en bild.
Och tro på fan att inte blixten startade!
Resultatet blev alltså att jag totalbländade min ljuvt sovande dotter och bilden blev inte ens i närheten så fin som det var tänkt.....

God morgon!

onsdag 30 maj 2012

Skol-skoj

Ikväll vart det lite "musikal" med Michelles (6år) klass där det bjöds på (mer eller mindre) vacker sång och dans :-)

Även om man håller på att spricka av stolthet när ens barn uppträder på det här viset så var nog ändå höjdpunkten när klassens fröken fick på sig peruk och solbrillor och dansade loss till "Popular"!
Hon är bara helskön rakt igenom :-)

Michelle är förresten den söta flickan med F:et på magen :-)

Tusen tack för era fina "välkommen tillbaka-hälsningar"!
Det känns kul att vara back in business!

Jag saknar er!

Nu struntar jag i om jag bloggar tråkigt, att jag börjar bli gammal kärring och att blogger har strulat till utseende/redigering - nu vill jag BLOGGA!

Bubban vinkar till er (handen kom dessvärre utanför bilden).